Vloeren isoleren

Samen isoleren bespaart kosten; bundel de kracht van buren en profiteer mee. Belangstelling? Mail dan naarwerkgroep@gp2030gv.nl

dd. 2 september 2020

Als je na HR++ glas je huis energie neutraler wilt maken of als je vloerverwarming wilt aanleggen is vloerisolatie een goed idee. Als Werkgroep Energietransitie hebben we hiervoor meerdere volledig gecertificeerde leveranciers benaderd. Aanbiedingen zijnn beoordeeld op prijs, verhoging isolatiewaarde en duurzaamheid. De gunstigste worden hierna gepresenteerd. Deze geven een indicatie van de mogelijkheden en de kosten. Alle leveranciers willen eerst de woning inspecteren en per woning een isolatieadvies en offerte opstellen, waarbij ze de prijzen hanteren die we zijn overeengekomen.

Vloer/bodemisolatie: 

De SEEH subsidie is in augustus voor vloerisolatie verhoogd naar € 11,- per m2 en voor bodemisolatie, eventueel in combinatie met vloerisolatie, naar € 6,- per m2. Let wel, er moet daarnaast nog een 2e isolatie activiteit plaatsvinden!!! Ook bij een combinatie vloer-/bodemisolatie!!!

Bij vloerisolatie wordt een isolatielaag aan de onderkant van de vloer of de reeds bestaande isolatielaag aangebracht. Je kruipruimte is geschikt voor vloerisolatie bij een droge kruipruimte van 45 tot 50 cm diep. Bij een krappe of te natte kruipruimte is bodemisolatie een goede optie. Bij bodemisolatie wordt er een isolerende laag op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Als vloerisolatie mogelijk is, verdient dit de voorkeur boven bodemisolatie.

Als je nadenkt over vloerverwarming is vloerisolatie zeer aan te bevelen. Je hebt een warmere vloer (zeker gunstig bij vloerverwarming) en geen last meer van vocht. Gecertificeerde vloerisolatie wordt altijd gecombineerd met een bodemafdichting, bestaande uit een bodemfolie. Dit voorkomt condens op de vloerisolatie en gaat drijven als er grondwater onder de vloer komt. 

Voor vloerisolatie worden veelal twee methoden aangeboden: met luchtkamers of met noppenfolie.

Aanvullende isolatie door schuim bij te spuiten op de bestaande tempex isolatielaag wijzen we af. Deze methoden zijn in opspraak (o.m. dampproblemen voor bewoners), lastig aan te brengen en prijstechnisch niet gunstiger. 

Bodemisolatie is geschikt voor krappe, vochtige kruipruimtes. Veelal wordt dan een isolerende laag parels op de bodem aangebracht. Soms ook schelpen, PS-chips (polystyreen schuimchips of isolatiedekens. De door ons geselecteerde aanbieders brengen HR++ parels aan. 

Aanbieders vloerisolatie: 


TONZON: Dit is een specifieke isolatietechniek met luchtkamerts en reflecterende folie, die niet enkel isoleert maar ook warmtestraling reflecteert, deze wordt onder de vloer bevestigd. Tevens wordt er een noppenfolie met daaroverheen een bodemfolie op de bodem aangebracht. Prijs: € 32,25/m2, verhoging Rc-waarde 3,8 m2K/W.

Verschillende typen isolatie-/noppenfolies:

  • PIF-isolatiefolie; bestaat uit verschillende lagen aluminiumfolie, afgewisseld met luchtkussentjes. PIF-isolatiefolie is een compacte, sterke isolatiefolie met een hoge isolatiewaarde. PIF-isolatiefolie wordt bevestigd aan de onderzijde van de vloer. 
  • Isobooster folie, iets duurder, iets dikker.

AZ-isolatietechniek: Meerdere folies: prijsindicatie € 32,- tot €35,- per m2. Toename Rc-waarde van 3,5 tot 4 m2K/W. Prijs neemt af bij meerdere woningen.

Aanbieders bodemisolatie:
AZ-isolatietechniek: HR++ SUPEARL korrels laag 15 cm, prijsindicatie € 20,00/m2. Verhoging Rd-waarde 4,2 m2K/W. Dikkere lagen mogelijk, elke 5cm meer € 4,-/m2 en verhoging Rd 1,3m2K/W. Staffelprijs mogelijk, bij 5 of meer deelnemers gaat prijs omlaag.

Takkenkamp IsolatieBodemisolatie Airofill EPS, laagdikte 22,5 cm, verhoging Rc-waarde 1,8 m2K/W.  

Prijsindicatie bij:1 woning2 -10 woningen11 – 50 woningen>50 woningen
M2-prijs€ 26,33€ 25,00€ 24,33€ 21,35

Samen isoleren bespaart kosten; bundel de kracht van buren en profiteer mee.  Belangstelling? Mail dan naarwerkgroep@gp2030gv.nl.