3 belangrijke presentaties van de ALV

Tijdens het voorprogramma van de ALV van 6 oktober hebben 3 presentaties rondom EnergieTransitie de aanwezigen een duidelijk beeld geschetst wat er de komende 10 jaar staat te gebeuren.

MijnDomein Energie geeft aan, dat er heel veel gaat veranderen. In de komende jaren worden bewoners uitgenodigd om keuzes te maken hoe zij hun persoonlijk energie platform in en rondom de woning naar tevredenheid in te richten.

De gemeente deelt mede, dat als de gemeenteraad in de winter akkooord gaat met de warmtetransitie plan van de gemeente, dat dan o.a. de wijken Lommerrijk en Golfpark vanaf 2030 aardgasvrij dienen te zijn. Nu nog een hybride warmtesysteem aanschaffen wordt dan ook sterk ontraden.

De werkgroep Energietransitie Lommerrijk en Golfpark lanceert voor de komende 3 jaren het projectplan 21-24. Door onze betrokkenheid bij het project Platform31, zijn er financiële middelen beschikbaar om een externe deskundige in te huren, die een 8-12 bewoners zal ondersteunen om in de komende 3-5 jaar de stap te maken naar aardgasvrij. Bewoners, die zich hiervoor willen aanmelden, kunnen een e-mail sturen naar werkgroep@gp2030gv.nl.

Plaats een reactie